Skip to main content

Bulletin 20 - 21 augustus 2022

 

  

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak id: gsngateway.nl Zello: GSN-ZELLO

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®

BULLETIN 20

21 augustus 2022

 

WE ZIJN LEKKER BEZIG

Dat het bruist van activiteiten in GSN  is langzamerhand wel bekend. GSN heeft dan ook leuk  nieuws te melden in dit bulletin.

UITBREIDING GATEWAYS

Een aantal gateways zijn toegevoegd aan het GSN netwerk.

GSN GATEWAY RIJSSEN

In het vorige bulletin  berichten wij al over GSN GATEWAY RIJSSEN. Inmiddels zijn er leuke verbindingen gemaakt via de GSN GATEWAY RIJSSEN.

GSN GATEWAY SOEST

19GSN109 de Dirk in Soest heeft ook een gateway actief. De 1e aarzelende verbindingen zijn er op gemaakt.  Was leuk te horen dat een CB station zijn “bakkie” uit het stof heeft gehaald. Er was wel even uitleg nodig over de gateways.

GSN GATEWAY EDE

De testfase van GSN GATEWAY EDE is met succes afgesloten. Inmiddels  zijn er leuke verbindingen gemaakt  naar de  andere gateways. De GSN GATEWAY EDE wordt beheerd door 19GSN112 de John uit Ede.

GSN ZELLO GATEWAY KEERT TERUG IN HET GSN NETWERK

Mede door het innovatief  handelen van 19GSN112 de John. Wordt Zello weer toegevoegd aan het GSN-netwerk John is er in geslaagd, om het probleem van een langdurig afvaltijd te reduceren tot 3 seconden. De test connecties zijn naar tevredenheid verlopen. Inmiddels is de GSN-ZELLO gateway  in het netwerk toegevoegd.  Het ZELLO portaal adres is GSN-ZELLO. Het portaal wordt beheerd door 19GSN112.

AANGESLOTEN GATEWAYS

Het GSN GATEWAY NETWERK is, zoals hierboven te lezen, de laatste weken gegroeid. Voorlopig doen we het weer even rustig aan met  het uitbreiden van het  GSN netwerk. Ervaringen uit het verleden hebben ons geleerd dat een aantal gateways te gelijk installeren de stabiliteit en continuïteit  van een netwerk kan verstoren. In totaal zijn de volgende gateways actief:

GSN GATEWAY EDE

GSN GATEWAY HEERLEN

GATEWAY SERVER 27MC LPD DEN-HAAG

GATEWAY MARKELO (vakantie gateway experimentele doeleinden)

GSN GATEWAY NIJMEGEN (bij propagatie uit de lucht)

GSN GATEWAY RIJSSEN.

GSN GATEWAY VENRAY.

GSN GATEWAY ZUTPHEN (test en experimentele doeleinden)

LPD Den-Haag (crosslink 27mc lpd Den-Haag.)

LPD GATEWAY KERKRADE (crosslink WAC-DX Club/ 27mc lpd Den-Haag)

WACdx (crosslink 27mc lpd Den-Haag.)

GW LEEUWARDEN (gast gateway)

BENOEMINGEN

19GSN002 de  Michiel is nu officieel staflid. Michiel was al enige tijd de stille kracht bij GSN. Zijn bijdrage aan ontwikkelingen is zo waardevol, dat het maatschap van GSN heeft besloten hem ook officieel de status van staflid te geven. Binnen de GSN heeft hij nu de positie om  innovatie projecten te ontwikkelen. Inmiddels heeft hij in samenwerking met het technoteam een aantal projecten met succes afgerond.

19GSN112 de John is ook toegevoegd als teamlid van GSN. In een korte tijd heeft John uit Ede een aantal waardevolle innovatieve activiteiten verricht binnen het GSN GATEWAY NETWERK. Voor het maatschap van GSN een reden om hem de GSN call 19GSN112 toe te kennen. Hij beheert de GSN GATEWAY EDE en tevens GSN-ZELLO.  Daarnaast doet hij voorstellen voor innovatie van GSN.

We willen het nog een keer onder de aandacht brengen. Het kan weer:

ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2022 RADIO COMMUNICATIE MEETING  WILHELMINAPARK RIJSWIJK.

27MC LPD DEN HAAG, de WAC-DX Club en Gateway Server Nederland organiseren gezamenlijk een radio communicatie meeting  waar communicatie amateurs elkaar ontmoeten. Het doel is dan ook om de onderlinge contacten te verstevigen. De Meeting vindt plaats bij de entree (parkeerplaats) van het Wilhelminapark, Hazepad, Rijswijk. Na de snelweg  A4,  afslag 11 Rijswijk, wordt vanaf de Prinses Beatrixlaan de route aangegeven met bordjes die de route naar het Hazepad  aangeven.

De locatie biedt tal van mogelijkheden. Indien de weersomstandigheden het toelaten (droogte) is bbq-en in het nabij gelegen park toegestaan. Neem dus  gerust je bbq set mee. Ook is het mogelijk om een duik te nemen in zwemwater. Voor de kinderen  is er speelgelegenheid op het strandje.  Neem dus strandstoelen mee . Ook voor de kinderen een leuk dagje uit.

               

PROGRAMMA

12.00 uur WAC RONDE

Om 12:00 uur start de meeting met radio communicatie activiteiten. LUDO van de WAC-DX start een extra koffie ronde.

VANAF 13.15 UUR ACTIVITEITEN OP LOCATIE

13.15 uur 27MC LPD DEN HAAG

Robert van de 27MC LPD DEN HAAG vertelt over zijn pionierswerk met het opzetten van een gatewaynetwerk. Daarnaast geeft hij een presentatie over de werking van een gateway en wat er nodig is om er zelf een op te zetten.

13.45 uur GSN

Michiel geeft een presentatie over de toepassingen van mini computers (NUC). Daarnaast vertelt hij over mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Hij geeft antwoord op de vraag wat het gezamenlijke gateway server systeem te bieden heeft.

HAMCORNER

Ook gelicenseerde zendamateurs dragen een steentje bij aan de radio communicatie meeting. Zo geeft Wim de PD5WH  uitleg hoe je gelicenseerd zendamateur wordt. Om kennis te maken met het zendamateurisme stelt Wim zijn zendamateur call de PD5WH voor een uurtje beschikbaar.

Onder zijn supervisie kun je  verbindingen maken in de beschikbare amateurbanden.

14.15 uur GSN ballonlancering

Om 14:15 uur lanceren Timothy en het lanceerteam bij goede weersomstandigheden een helium ballon. De payload is een radiosonde met een output van 10 milliwatt welke op grote hoogte door veel luisterposten te volgen zal zijn op de lpd (70cm band) frequentie 434.71500.  De mode is RTTY 100 baud. De ballon is ook te volgen op de HABHUB ballonnen volgkaart. HABHUB is direct te linken vanaf de Teamspeak gateway server van GSN en de server van 27MC LPD DEN HAAG.

De lancering is mogelijk ook te volgen via Jitsi webcam (geluid bij Jitsi uit!). Ga voor de live link naar de gsn teamspeak server, bookmark: gsngateway.nl.

Tijdens de vlucht zal GSN mission control om de 15 minuten verslag doen van de vlucht situatie via het gateway netwerk. Ook kan men ontvangst rapporten van de sonde rapporteren.

16.00 uur Jacht op het gouden lint

Dit is een zoektochtspel. Het spel is een aaneenschakeling van goed gebruik maken van radio communicatie, waarnemen, observeren, beredeneren en snel handelen. Het spel wordt gespeeld door twee team: een team zoekers en een team jagers. Het traject van het spel is ongeveer 3 kilometer. Het spel duurt maximaal 1,5 uur.

Je vindt het gouden lint door opdrachten uit te voeren waarbij je codes en linten vindt, die uiteindelijk naar het gouden lint en de eeuwige roem leiden.

WERKFREQUENTIES TIJDENS DE MEETING

27mc gateway frequentie is 27.355 MHz (kanaal 35) fm.

Inpraatfrequentie is  26.965 MHz ( 27mc kanaal 1).

LPD TX 433.3000 MHz (kanaal 10) LPD RX 434.3000 MHz (kanaal 50)

LPD tooncode 97.4

Wij wensen iedereen zowel aan de frequenties als op de radio communicatie meeting een prettige dag toe.