Skip to main content

Bulletin 17 - 2 mei 2022

 

  

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak id: gsngateway.nl Zello adres: GSN ZELLO

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®

BULLETIN 17

2 mei 2022

 

 

4 MEI RADIO MEMORIAL 1940-1945
27MC LPD DEN-HAAG en GATEWAY SERVER NEDERLAND (GSN) houden op 4 mei om 19.30 uur de jaarlijkse radio memorial. Ook dit jaar gedenken en herdenken wij de radio operators die tijdens de WOII hun leven gaven voor onze vrijheid. In de radio memorial benoemen wij de personen die als radio operator hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.
Vanuit verschillende locaties zullen radio communicatie amateurs hun namen
afroepen en gedenken en herdenken. Om 20.00 sluiten wij aan bij de landelijke herdenking en nemen 2 minuten radio stilte in acht.
Met deze radio memorial benadrukken wij de belangrijke betekenis van radiocommunicatie tijdens de tweede Wereldoorlog en staan we stil bij hen die hun leven daarbij hebben gegeven.
Wij verzoeken gateway beheerders tijdens de memorial hun gateway te activeren.

UITBREIDING VAN LANDELIJK  NETWERK MAAKT LEUKE VERBINDING MOGELIJK
Een mobiel station in de buurt van Groningen wist niet wat hem overkwam toen hij merkte dat hij een verbinding maakte met de locatie Zutphen. Na de uitleg dat hij verbinding maakte via het landelijk gateway netwerk was zijn reactie “kwist nie doa dat kon!”
Er kon nog veel meer….Een kort radio verbinding met Soest, Groesbeek en Nijmegen maakte de verbinding compleet.
 
GATEWAY OUDDORP TIJDELIJK UIT DE LUCHT
Gateway beheerder Erwin 19GSN07 heeft GSN laten weten dat de gateway Ouddorp enige tijd uit de lucht is. Erwin gaat zich meer toeleggen op uitbreiding van zijn scannerluisterpost in het scannerportaal.

MEMORIAL GSN BALLON LANCERING OP ZATERDAG 7 MEI A.S.
We herdenken WOII niet alleen op 4 mei met de Memorial. Ook de ballonlancering van aanstaande zaterdag heeft als thema de herdenking van de gesneuvelde radio operators. De ballon zal hoogst waarschijnlijk in de buurt van Venray gelanceerd worden. Nadere berichtgeving volgt op onze website www.gsngateway.nl en op teamspeak gsngateway.nl.

KOM ERBIJ LAAT JE HOREN. WIJ ZIJN ER VOOR JOU EN DOOR JOU!