Skip to main content

Bulletin 16 - 2 april 2022

 

  

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak id: gsngateway.nl Zello adres: GSN ZELLO

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®

BULLETIN 16

2 april 2022

RFDX VERENIGING AANGESLOTEN AAN HET GEZAMENLIJK GATEWAYNETWERK
De Radio Foxtrot Dx vereniging heeft zich aangesloten bij het gezamenlijke gateway netwerk van GSN, 27MC-LPD Den Haag en WISKY ALPHA CLUB (WAC). Via de  faciliteiten van de GSN Gatewayserver Nederland is de gateway van RFDX verbonden met de servers van 27MC-LPD Den Haag en de WAC.
Het beheer van de RFDX gateway is volledig in handen van de RFDX vereniging. Met de toetreding van de RFDX is een landelijke dekking van het gezamenlijke netwerk weer een stukje dichterbij gekomen. In totaal beschikt het netwerk zo over 10 actieve gateways, vier servers, en twee hostservers en werken twee organisaties (verenigingen)en twee faciliteiten  samen in het gateway netwerk.

MEETPOINT RONDE IN ZOMER RECES
Tijdens de zomerperiode stopt de woensdagavond Meetpoint ronde. Een van de redenen is dat er in de komende tijd een aantal activiteiten op de agenda staat waar veel organisatiewerk bijkomt dat veel van de medewerkers vraagt. Daarom is besloten, zoals ook al vooraf was aangekondigd, de Meetpoint ronde tijdens de zomermaanden te stoppen. Vanaf vrijdag 7 oktober start de Meetpoint ronde weer.
De WAC KOFFIERONDE, elke maandagavond om 20:00 uur gaat tijdens de zomermaanden gewoon door.

SPONTAAN GELANCEERDE GSN BALLON SCOORT 3 RECORDS

Omdat  onze meteodienst (zeg maar Dirk)  gunstige windstromen met  goede weersverwachting rapporteerde en er een groepje bij elkaar was die de lancering wilden doen, konden wij het niet laten om heel spontaan met nauwelijks voorbereiding op 22 maart om 18:00 uur even buiten het grensgebied van Zutphen  een GSN-ballon te lanceren.
Met stijgende verbazing zagen wij in HabHub hoe de ballon zich verplaatste in het luchtruim. De bedoeling was eigenlijk om de ballon op een hoogte van 5000 meter met de luchtstroom mee te laten gaan. De ballon wist echter een hoogte te bereiken van meer dan 24000 meter (dag record).
Doordat de verplaatsingssnelheid erg traag was kwam de ballon niet verder dan Meppel. Daar kwam de ballon in een keer-windstroom terecht.  Inmiddels was de ballon 4 uur in de lucht en bleef cirkeltjes draaien boven de provincie Gelderland.  Nabij Deventer maakte de ballon opnieuw een kleine draai en klapte tenslotte op een hoogte van ongeveer  24000 meter uit elkaar. De ballon had door de uitstekend werkende parachute een landingsduur  van twee (spannende) uren.  In totaal is de ballon zeven uur in de lucht geweest (dag record).  Het signaal van de sonde is door heel Nederland waargenomen. 
Een andere bijkomstigheid was dat de ballon door het eigen lanceerteam is  gevonden in de buurt van Heino. Tijdens de vlucht is 19GSN005 als mission control operator zeven uur  actief geweest (ook een record).
“Dit is gekkenwerk…… maar leuk dat het is” was de laatste reactie van 19GSN005, de Cornelis

4 MEI RADIO MEMORIAL WOII
Ook dit jaar organiseert GSN Gateway Server Nederland op 4 mei de RADIO MEMORIAL. Evenals in voorgaande jaren verlenen samenwerkende organisaties en personen hun medewerking. Ook dit jaar gedenken en herdenken wij de radio operators en agenten die tijdens de 2e wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid. Wij noemen hun namen; bij enkelen staan we stil bij hun levensgeschiedenis, waardoor er aandacht blijft voor hun moedige daden en het offer wat zij hebben gebracht. In de radio memorial geven wij te kennen dat wij ze niet vergeten zijn. De memorial uitzending begint om 19:30 uur. Om 20:00 uur sluiten wij  ons aan bij de landelijke herdenking  en nemen 2 minuten totale radio stilte in acht. Daarna zal er een cw (morse) signaal over de aangesloten gateways klinken als een echo naar hen die voor onze vrijheid hun leven gaven.
Wij hopen dat U waardig en respectvol medewerking verleent aan deze herdenking.

DIRK SOEST OFFICIEEL MEDEWERKER BIJ GSN
Dirk Soest is al een tijdje actief binnen GSN. Het maatschap van GSN kon dan ook heel vlot de beslissing nemen  om hem  op te nemen in het GSN team. Dirk voorziet het GSN ballonproject team van voortreffelijke meteorapportages. Daarnaast is Dirk admin van het  live scannerportaal. Zijn ervaring en kennis over het scanner gebeuren maken hem ook wat dat betreft “the right man in the right place”.

KOM ERBIJ LAAT JE HOREN. WIJ ZIJN ER VOOR JOU EN DOOR JOU!