Skip to main content

Bulletin 13 - 27 november 2021

 

  

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak id: gsngateway.nl Zello adres: GSN ZELLO

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®

BULLETIN 13

27 november 2021

 

HET GAAT WEER GEBEUREN…..
Na de opheffing van de gezamenlijke meetpointronde zijn we er even uit geweest. Wij kregen toch weer verzoekjes om de meetpointronde weer op te starten en aan dat verzoek gaan we  voldoen!
Wij verwelkomen je daarom graag op woensdagavond 1 december 2021 om 21:00 uur in de meetpoint ronde.
Als van ouds maken de deelnemers de ronde. Dat wil zeggen dat iedereen zijn woordje kan doen.
De moderator zorgt voor de onderlinge verbinding. In de ronde kunnen allerlei thema’s van niet religieuze en politieke aard worden besproken (ook corona als thema liever even niet, er zijn vast en zeker leukere en minder polariserende onderwerpen).
Kom erbij en doe gezellig mee, elke woensdagavond tijdens het winterseizoen om 21:00 uur.
Moderator  19GSN005 Cornelis.
 
NACHTWACHT
Voor de nachtbrakers onder ons is er een NACHTWACHT PORTAAL open gesteld.
Tijdens de nachtelijke uren kunnen de nachtbrakers daar nogal lange qso doorgangen maken.  Het is maar dat je het weet!

SLOWSCAN (SSTV)
Het is een traditie aan het worden om elkaar in december SSTV plaatjes  toe te sturen.
Dit jaar gaan we dat iets anders doen. 19GSN102 Robert en Dirk uit Soest verzorgen de SSTV sessies in het GSN slowscan portaal. Iedereen met SSTV slowscan mogelijkheden kan daar in RX/TX  in de mode r36 (robert 36) aan meedoen.
In december is er iedere zondagmiddag vanaf 14:00 uur een SSTV sessie in mode r36 (robert 36)

SDR PORTAAL
SDR maakt een stormachtige ontwikkeling door. Ook GSN doet daarin mee.
Binnen GSN is een groep actief bezig met de mogelijkheden van SDR. Dit  zal er zeker toe leiden dat deze technologie in de 11 meterband wordt toegepast.
Voor die groep en andere belangstellenden is een SDR portaal opengesteld, dat als doel heeft informatie over de mogelijkheden en toepassingen van SDR uit te wisselen. 19GSN105 Marcel is elke dinsdagavond in het portaal paraat om de overdracht van onderlinge kennis en informatie in goede banen te leiden. Heb je vragen of wil je een bijdrage leveren aan  de kennisoverdracht:  laat je horen in het sdr portaal.

TOT SLOT EEN STATEMENT
De samenleving  wordt wereldwijd getroffen door een virus dat geen mededogen kent. Niet alleen de gezondheid wordt aangetast, het heeft ook een ongekende impact op de samenleving.
Het wantrouwen in overheid is in tijden niet zo groot geweest. De media worstelt met objectieve berichtgeving.  Vele deskundigen op allerlei terreinen doen hun zegje via de media. 
Het volk is verdeeld. De individuele burger raakt door de maatregelen die genomen worden geïsoleerd.
GSN is een kleine organisatie die gelooft in samenwerking en dingen samen doen.  Vanuit die samenwerking zijn er mogelijkheden.
Wij zeggen nee tegen sociale isolatie binnen onze deelnemersgroep(en). Komende tijd zullen onze activiteiten er dan ook op gericht zijn om sociale isolatie te voorkomen. Communicatie is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

Kom erbij, doe mee, laat je horen, wij zijn er, corona krijgt ons er niet onder!