Skip to main content

Bulletin 11 - 16 juli 2021

 

  

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak id: gsngateway.nl Zello adres: GSN ZELLO

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®

BULLETIN 11

16 juli 2021

 

PROPOGATIES OP DE GATEWAYS

Afgelopen weken hebben wij kunnen genieten van geweldige propogaties. Zelfs over de gateways zijn er dx verbindingen gemaakt. Alhoewel het niet de bedoeling is om gateway als “DX-TOWERS”' te gebruiken hebben wij het met een brede glimlach aangehoord. Het principe van “dat moet kunnen ” was daarom ook van toepassing.

LPD GATEWAY DEVENTER IN DE LUCHT

Michiel 19GSN008 in Deventer heeft het goed voor elkaar. De GSN 19GSN008 lpd gateway Deventer is in de lucht.

De zend- en ontvangstfrequentie is 1433.400.0 kanaal 14. Toonslot is ingesteld in toon frequentie 233,6. Uitzendingen worden uitgezonden met het toegestaan vermogen. Het bereik van de GSN-gateway wordt flink uitgetest. Tot nu toe zijn de resultaten zeer goed.

DEELNEMERS PORTAAL

Naast de activiteiten met de gateway is Michiel bezig met het uitbreiden van zijn deelnemersportaal. Michiel slaagt er in een veelzijdig portaal te beheren. Zijn deelnemersportaal is beslist een bezoekje waard.

Dirk uit Soest heeft in zijn deelnemers portaal veel informatie over luchtvaart. Deze informatie blijkt een welkome aanvulling te vormen  aan het GSN scannerportaal luchtvaart.

INTERNATIONAL PORTAAL

Het is jammer dat het internationaal portaal nauwelijks wordt bezocht.

Het IRN-network is toch een leuke manier om in contact te komen met internationale communicatie amateurs. De links met het Duitse gatewaynetwerk verdienen ook wat meer aandacht. Het is een misverstand te denken dat het een internet-netwerk is. Het Duitse netwerk is een echt gateway-netwerk met 145 gateways in de 11meterband waarvan er altijd 40 tot 60 gateways verspreid over het land zijn te horen.

ZONDAG 25 JULI 2021 6E LANCERING GSN HELIUM BALLON

We gaan er weer een feestje van maken. Het hele GSN team is met de voorbereidingen bezig om er een mooie lancering van te maken. Tijdens de lancering, die rond 13.30 -14.00 uur plaatsvindt, zullen er interessante activiteiten plaatsvinden. We pakken in ieder geval goed uit.

In het GSN GATEWAY NETWERKEN portaal zal tijdens de vlucht realtime informatie worden gegeven. Ook is de GSN heliumballon realtime te volgen met de ballon tracker van HAB-HUB.

Link: habhub tracker (high altitude balloons) (https://tracker.habhub.org/#!mt=roadmap&mz=11&qm=1_day&mc=51.22716,6.79014&q=!RS_*). Deze link is ook direct te activeren vanuit GSN GATEWAY  NETWERKEN (GSN helium ballonen portaal).

Het ligt in de bedoeling dat de lancering ook realtime is te volgen in JITSI webcam. Daarvoor is een directe link open gesteld. Link: https://meet.jit.si/GatewayserverNederland.  Deze link is ook direct te activeren in TEAMSPEAK GSN GATEWAY NETWERKEN ( Jitsi GSN cam portaal).

De GSN radiosonde is op een redelijk hoogte (hoger dan 10.000 meter) redelijk te ontvangen in grote delen van Nederland.
- De GSN radiosonde zendt uit in lpd 434.712.500 (70 cm band)
- Mode : ssb rtty 100 baudot.
- Output: 10 Milliwatt.
- Ballon volume: 200 gram.
- Inhoud: helium
- Radio control centre: volledige mobiele equipment.
- Lanceerlocatie: i.v.b. met coronaprotocol kunnen wij dat nu niet  vermelden.
- TeamSpeak bookmark adres is: gsngateway.nl
- Website www.gsngateway.nl
Komende week zijn wij in het GSN GATEWAY NETWERKEN bereikbaar voor meer informatie.