Skip to main content

Bulletin 09 - 20 februari 2021

 

www.gsngateway.nl

TeamSpeak: gsngateway.nl

Zello adres GSN ZELLO

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®

BULLETIN 9

20 februari 2021

 

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND HOSTSERVER ONDERGEBRACHT BIJ CLANSERVERHOSTING

Vanaf 20 februari 2021 is de GSN teamspeakserver ondergebracht bij de professionele hostserver CLANSERVERHOSTING. Het bedrijf heeft op 19 februari de gehele server in zijn geheel overgezet.
Inhoudelijk is er niets veranderd aan de server. We hebben wel de slots uitgebreid, waardoor meer deelnemers gelijktijdig gebruik kunnen maken van de server.
Om de nieuwe GSN teamspeakserver te bereiken moet je in je bookmark de  “nickname or address” wijzigen in gsngateway.nl. De teamspeakserver met het oude id adres 62.163.139.32 komt te vervallen. 


2e LANCERING GSN HELIUMBALLON

Op zaterdag 27-02-2021 is het eindelijk zover. Tussen 13.00 en 14.00 gaat het gebeuren. (bij goede weersomstandigheden).
GSN lanceert dan weer een ballon. Na maanden van voorbereiding en uitstellen in verband met Corona, is het nu eindelijk zover. Er gaat weer een GSN heliumballon de lucht in!
De vorige ballon heeft een afstand afgelegd van bijna 290 KM met een tophoogte van 23.4 KM, we proberen nu deze afstand en hoogte te verbeteren. Tijdens de vlucht doen we live verslag, vanaf ons teamspeakserver id:
gateway.nl. Tevens zal er een verslaggeving worden gedaan over de landelijke gateway/repeater server (gelinkt met de Cbjunkies server) en Network Radio Benelux. In crosslinks zijn daar in Teamspeak, Zello, LPD, Duitse en Belgische gateways gelinkt.
Houdt tijdens de vlucht onze teamspeakserver in de gaten voor tips en extra info. Je wordt LIVE op de hoogte gehouden van de vluchtresultaten.

Hieronder wat extra tips:
De frequentie is 434.7125
mode rtty 50 baudot. Output vermogen 10 mW payload radiosonde RS41 SGP
Met de Habhub link kun je de GSN-TS3 heliumballon moeiteloos volgen.
Het GSN heliumballonproject heeft tot doel om in hogere luchtlagen experimentele radioverbindingen te maken. De GSN Gateway Server zal in de komende tijd een aantal heliumballonen lanceren. Met de onderstaande links zijn deze experimenten te volgen. We trekken er lering uit en we gaan er een gezellige happening van maken.

Meer info op onze website
www.gsngateway.nl
https://tracker.habhub.org
De link om het radiosignaal te decoderen.
https://sourceforge.net/projects/fldigi/

Woensdag 24 februari 2021 MEETPOINT ontmoeting ronde

Het is niet te ontkennen maar het concept van de meetpoint ontmoetingsronde slaat bij een aantal communicatie-amateurs goed aan. We hebben in een gezellige sfeer onderwerpen voorbij horen komen die we normaal niet horen. Het leuke van de meetpoint ontmoetingsronde is dat iedereen die dat wil zijn zegje kan doen. Daarnaast is de onderlinge verbinding ook het doel.
A.s. woensdag 24 februari 2021 gaan we een experiment aan het meetpoint toevoegen. In samenwerking met Network Radio Benelux gaan we in het meetpoint crosslink verbinding leggen met onze Duitse en Belgisch communicatievrienden.
Tijdstip: woensdag 24 februari, 20.30 uur
Moderator: 19GSN005 Cornelis.
Assistent: 19GSN002 Rob.

Uitbreiding gateway/repeater netwerk Cbjunkies

De komende tijd wordt het gateway/repeater netwerk uitgebreid met twee gateways/repeaters in het hoge noorden. Over de gateway/repeater Bovenkarspel Noord-Holland zijn regelmatig stations te horen.
Meer informatie:
Teamspeak server Id: 5.255.85.204:9021
website https://www.cbjunkies.nl