Skip to main content

Bulletin 08 - 10 februari 2021

 

https://www.gsngateway.nl

TeamSpeak id 62.163.139.32

Zello adres GSN ZELLO

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®

BULLETIN 8

10 februari 2021

 

Nieuwe website online

Vanaf 10 februari is onze nieuwe website https://www.gsngateway.nl in de lucht. De oude website is http://www.gatewayservernederland.net is nog te bereiken tot 27 februari a.s.

GSN Gateway Server Nederland stelt in een domein (radio)communicatiefaciliteiten beschikbaar waar je  kosteloos gebruik van kunt maken. Op deze website vindt je meer informatie over de activiteiten die we ontplooien.

Zuid-Noord-Hollandse crosslink

Op 8 februari hebben Sietse en Michiel een “zuid-noord Hollandse crosslink gekoppeld  aan het GSN

Gateway servernetwerk. Hiermee is het gatewaynetwerk een toepassing rijker geworden. De crosslink en de daarbij aangesloten netwerken wordt beheerd door Michiel uit Voorburg. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de crosslink wordt door gekoppeld naar het landelijk gateway/repeater netwerk. Wij zijn van mening dat hiermee ook het samenwerkingsverband tot een uitbreiding kan komen.

Nieuwe  toevoegingen deelnemerscommunicatieportaal

In de maand februari 2021  zijn er weer een aantal  communicatie- amateurs toegevoegd aan het deelnemers communicatieportaal.

NLBarend13926 uit Culemborg heeft informatie en links geplaatst over het digitale WSJT netwerk.

Dit systeem maakt het mogelijk om wereldwijd radioverbindingen (HAM) te verzenden en te ontvangen. Het leuke van het digitale systeem is dat je  als GSN/luisteramateur kunt communiceren met gelicenseerde  amateurs die jouw call bevestigen met een ontvangstbevestiging. Het portaal van Barend wordt dan ook druk bezocht.

Sietses communicatieportaal  is ook  toegevoegd. Als mede netwerkbeheerder van een ander gatewaynetwerk zal hij dat ongetwijfeld gaan gebruiken als informatieportaal om het  netwerk onder de aandacht te brengen. Succes Sietse.

Dirk Soest  heeft het als luisterpost ook naar zijn zin. Er was veel te volgen in luchtvaart radiocommunicatie.  Door corona zijn de defensie oefeningen in Nederland (Gelderland) gehouden.  De radiocommunicatie was bij Dirk goed te volgen.

Rob Venray  doet het wat rustig aan in zijn communicatieportaal. Hij is bezig met het voorbereiden van activiteiten die GSN voor de komende tijd op de tol heeft staan.

Het communicatieportaal van Marcel Heerlen is een typisch informatieportaal voor de vliegtuigspotter. Overigens  is Marcel  druk bezig met het  WSJT-project en het voorbereiden van de 2e GSN heliumballon lancering in maart.

Patrick Vreeswijk is een nieuwkomer in het  deelnemers communicatie portaal. Hij heeft het al voor elkaar gekregen om een simpele gateway in de lucht te zetten en dit te testen in zijn communicatie portaal. Een leuk experiment.

Ninian België is vooral aanspreekbaar  over radiocommunicatie en elektrotechniek. Het is in het geheim flink aan de knutsel met elektronica projecten. We laten ons verrassen!

Cornelis Zutphen heeft een hoorspel- en filmportaal, met links naar hoorspelen en films.

In het communicatieportaal van Piet Goes  is het even stil. Piet heeft problemen met zijn

stem. Er wordt driftig gebrainstormd om Piet toch  mee te laten communiceren, bijvoorbeeld door een tekst to speak programmaatje te integreren. Wie heeft hier ideeën over en kans ons daar mee helpen? Neem contact op met 19GSN005 Cornelis.

TIP

Het aantal deelnemerscommunicatieportalen (dit is nog eens mooi scrabblewoord) groeit behoorlijk. Het is mogelijk om de deelnemersportaallijst te verkorten door gebruik te maken van het v (vinkje) dat voor de deelnemersnaam staat. Click op het vinkje om de inhoudlijst te verkorten. Alleen de naam van de deelnemer is dan nog zichtbaar. De deelnemer portalen worden weer zichtbaar door op de naam te klikken.

Je kunt Teamspeak ook altijd met de verkorte lijst opstarten:  Ga naar tools, options, design, channeltree en zet de knop “Expand all channels on login” uit (in het voorbeeld staat dit dus nog aan):

MEETPOINT

MEETPOINT is een ronde die plaatsvindt op het landelijke gateway/repeater netwerk en het jitsi cam kanaal https://meet.jit.si/GatewayserverNederland

De laatste meetpoint met moderator Ben uit Woudenberg  en inlog assist Cornelis 19GSN005 was een puike gezellige meeting, waarbij iedereen zijn zegje heeft kunnen doen. Wij denken dat we  hiermee een formule hebben gevonden waarin de meeste van ons zich in kunnen vinden.  Wij hopen dat we binnenkort de Meetpoint ronde  kunnen uitbreiden tot een wekelijkse meetpoint ronde.

Bij voldoende deelname is vandaag WOENSDAG 10 februari 2021 om 20.30 uur de 3e meetpoint ronde met moderator Cornelis 19GSN005 en assist 19GSN102 Rob Venray.

Kom erbij  en laat je horen!

 

Presentielijst Meetpoint Woensdag 3 februari 2021

Moderator Ben uit Woudenberg.

Assist  Cornelis 19GSN005  Zutphen.

1 Marcel Kerkrade 

Cbjunkies server

2 Ron 19ww 291 Ron Maartensdijk      

?

3 Gerard Ziggo server      

Cbjunkies server/Ziggo server

4 Rob 19GSN002 Venray        

GSN server

5 Marcel  19GSN105 Heerlen  

GSN server

6 Michel Bovenkarspel     

Cbjunkies server

7 Hans Kerkrade      

Cbjunkies server

8 Arie Amersfoort 

?

9 Piet  Kerkrade       

Cbjunkies server

10 Barend Culemborg  

GSN server

11 Tim Sittard ( rx)   

GSN server