Skip to main content

Bulletin 06 - 23 december 2020

 

www.Gatewayservernederland.net TeamSpeak id 89.99.103.88 Zello adres GSN ZELLO
GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®
BULLETIN 6
23 december 2020


GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND GEHACKT!

Afgelopen weekend is de GSN server slachtoffer geworden van een criminele hack. Sommige gebruikers zijn nog in staat een connect te maken met de server. Echter dat is niet meer onze server! De gehackte server heeft een ander IP adres. Als je er een bookmark van aanmaakt, zie je als IP adres 167.99.43.76 staan, ook is de locatie nu niet meer Apeldoorn maar Amsterdam (serverlist). Dit is dus niet ONZE server.
Wij raden iedereen af om geen verbinding met deze server te maken. Wij adviseren iedereen het ip adres 167.99.43.76 uit de bookmark te verwijderen.
We zijn bezig om dit probleem met Teamspeak op te lossen. Helaas is dit een moeilijke weg. Teamspeak zelf reageert zeer traag, neemt geen actie en verwijst ons alleen naar het forum. Het forum komen we niet in omdat we bij de aanmelding van de server geen activatiemail van het forum hebben ontvangen. De aanmelding is blijkbaar nog steeds “pending”. Je zit zo in een cirkeltje waar je niet uitkomt.
We willen uiteraard onze server terug en we willen ook van teamspeak weten hoe het mogelijk is hoe men met externe adminrechten op onze server adminhandelingen kan verrichten. Dat zou niet mogelijk moeten zijn! We houden jullie op de hoogte.

Vanwege de beperkte support van teamspeak en we in zien dat het zelf hebben van een server toch ook veel kwetsbaarheden meebrengt (getuige eerst de crash van onze beslist niet goedkope computer en nu deze hack) zijn we voornemens om onze activiteiten onder te brengen bij een hostserver.
Dankzij de goede samenwerking met CBJUNKIES (waarvoor onze hele grote dank!) is het toch mogelijk om een deel van onze activiteiten doorgang te laten vinden. Hieronder vind je meer daarover.

ACTIVITEITEN

Dankzij de goede samenwerking met CBJUNKIES is het mogelijk om de kerstactiviteiten door te laten gaan.
Om hieraan deel te nemen moet je de server van CBJUNKIES in de bookmark toevoegen. Het teamspeak serveradres van Cbjunkies is 5.255.85.204:9021.
In de server van CB-junkies is ruimte beschikbaar gesteld voor onze (beperkte) activiteiten.
Op 2e kerstdag zijn wij radioactief met de volgende activiteiten:

SSTV Kerstmeeting

Wij verwachten dat een beperkte groep in SSTV hun kerst groeten plaatsen en hun sstv “plaatjes“ presenteren.
SSTV mode is Martin2 (M2)
Modorator is Rob 19GSN102.
Aanvang 13.00 uur tot 15.00 (of langer)

JITSI cam Kerstmeeting

Zo langzamerhand begint dit een jaarlijkse traditie te worden. Door elkaar in een cam chat te ontmoeten leren we elkaar beter kennen. Velen kennen elkaar van het praatje, maar hebben elkaar nooit gezien.
Een cam meeting brengt daar verandering in en het is ook nog eens een gezellige boel. Dan hoor je “goh je ziet er anders uit dan ik dacht”!
Vaak komt dan het cam-grapje WAT BEN JIJ LELIJK! Wie denkt dat deze opmerking negatief is heeft het helemaal mis. Het betekent je bent een beste. En ik accepteer je zoals je bent!
Wij hopen je te ontmoeten in de JITSI cam Kerstmeeting. Ook al ben je lelijk :-) we vinden het fijn dat je er bent, ook al ben je lid van dat andere clubje (We Hebben Een Clubke Opgericht - YouTube).
Om mee te doen aan de JITSI cam Kerstmeeting kun je naar de directe link in ons tijdelijk portaal bij CBJUNKIES. Het enige wat je nodig hebt is een microfoon en een cam op je computer.
Helaas kunnen wij dit jaar de audioverbinding niet linken aan onze gateways.
Koppeling vindt alleen plaats met ons communicatie portaal op de CBJUNKIESserver, teamspeak id: 5.255.85.204:9021
De JITSI cam Kerstmeeting is net zo lang online totdat we er genoeg van hebben. Moderatoren Rob 19GSN102 en Cornelis 19GSN005 maken er een gezellige boel van.

ROB 19GSN102 TOEGETREDEN TOT HET MAATSCHAP VAN GATEWAY SERVER NEDERLAND.

Unaniem heeft het maatschap van Gateways Server Nederland ingestemd met het toetreden van Rob 19GSN102. Door deze benoeming heeft Rob 19GSN102 medebeslissingrechten en volmachten in de uitvoering van bestuurlijke taken.
De benoeming is op non-profit voorwaarden. De reeds toegekende volmachten blijven gehandhaafd.
Namens maatschap GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND®
Een persoonlijke toevoeging.
Ik ben zeer content met deze benoeming. Ik heb Rob leren kennen als een loyale en betrouwbare vriendelijke kerel. Die niet wegloopt voor de problemen.
Rob denkt mee, doet mee, werkt mee en werk samen. Rob heeft deze benoeming niet gekregen. Hij heeft het verdiend.
19GSN005 Cornelis
Supervisor Gateway Server Nederland

Gateway Server Nederland® wenst je een prettige kerstfeest.
Ondanks alles, een feest van vrede respect en liefde