Skip to main content

Bulletin 05 - 3 december 2020

 

www.Gatewayservernederland.net TeamSpeak id 89.99.103.88 Zello adres GSN ZELLO
GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®
BULLETIN 5
3 december 2020


PROEFPERIODE SAMENWERKING ROMEO FOXTROT DX, CBJUNKIES, GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND POSITIEF VERLOPEN

Afgelopen weken is door samenwerking van deze drie organisaties een landelijk gateway/repeaternetwerk in de 11 meterband en de Teamspeak servers tot stand gekomen. In het netwerk zijn de gateways van RFDX en CBjunkies met elkaar verbonden. Begin december zal ook de GSN gatewayserver worden aangesloten op het landelijk gateway netwerk. Tot die tijd draait de GSN connectie via Zello. Binnen de drie organisaties wordt ook bekeken hoe de samenwerking verder kan worden uitgebouwd.

Teamspeak server RFDX gateway id > teamspeak.rfdxonline.com
CBjunkies Teamspeak server id> 5.255.85.204:9021
GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND Teamspeak server id> 89.99.103.88


TIMOTHY GSN0031 VERLAAT GSN-MAATSCHAP

Ons ICT maatje Timothy heeft besloten zijn activiteiten voor GSN te beëindigen.
Toenemende activiteiten met o.a. drones en filmproducties zijn voor hem een reden om uit het GSN-maatschap te stappen. Wij zullen hem erg missen.
Zijn bijdrage aan het ontwikkelen van onze website, de koppeling van de Zello GSN-gateway, het ballonnenproject en het oplossen van ICT-problemen zijn voor ons erg waardevol. Onder andere hierdoor kan GSN gateway zijn bijdrage leveren aan de cb communicatie.
Namens het maatschap en deelnemers TIM BEDANKT!

RCD OPSPORINGSAMBTENAAR VERTELD ZIJN BELEVINGEN

In het lezingen/docu portaal is een lezing te beluisteren van een gepensioneerde opsporingsambtenaar. De lezing bevat leuke anekdotes en geeft een aardig beeld hoe de opsporingen in het verleden werden uitgevoerd.

DOCUMENTAIRE OVER DE HISTORIE VAN DE RADIO

In het lezingen/docu portaal hebben we deze maand een documentaire over de historie van de radio. In de documentaire zijn fragmenten van de eerste (commerciële!) radio uitzendingen te beluisteren. De documentaire laat ook zien hoe de verzuiling tot stand kwam. De radio was in oorlogstijd een belangrijke informatiebron. De docu laat zien hoe dat in die tijd in zijn werk ging.
De na-oorlogse radioperiode wordt in beeld gebracht met historische opnames. Een interessant hoofdstuk is de opkomst en ondergang van de zeezenders. Een mooie docu met het motto “KIJKEN NAAR RADIO”.

LEUKE ACTIVITEITEN IN HET DEELNEMERS PORTAAL

In de deelnemers communicatie portalen zijn de deelnemers goed bezig.
Rob uit Venray experimenteert met allerlei links. Zijn link naar het Hamradio gebeuren geeft aardig wat informatie. Als je meer wilt weten over DMR en DRONES dan moet je bij Rob zijn. In zijn communicatieportaal is er veel over te vinden. Elke zondagochtend is er een streamlink naar een van de Limburgse 2 meter rondes (rx). De ronde begint om 11.30 uur en is goed te beluisteren.
Eerlijk is eerlijk Ben uit Woudenberg is een ”doordouwer”.
Door de storing van vorige maand moest hij zijn communicatieportaal weer helemaal opnieuw opbouwen. Maar alles staat er weer op. Leuke SDR links, WRLP repeater informatie, informatie over de Romeo Foxtrot Dx club en wegwijs in frequentieland zijn allemaal te vinden in Ben Woudenbergs deelnemers communicatie portaal.
Harry Vroon is ook lekker bezig in zijn deelnemers communicatie portaal.
Naast zijn chatportaal staan er leuke links naar scanners. Even je horizon verleggen? Dat kan bij Harry, er is onder andere een leuke link naar de ISS satelliet.
Michiel Deventer is fanatiek bezig. Met een 112/p2000 link blijf je helemaal op de hoogte van de activiteiten van politie, ambulance en brandweer in de regio Deventer. Ook de links naar webcams in Deventer geeft mobiele stations informatie over onder andere wegwerkzaamheden in Deventer. Dat Michiel een aeronaut is weten we nu ook. Hij volgt in vrije uurtjes de vliegbewegingen van Eelde Airport en Dutch Air Control. Michiel heeft nog meer plannetjes voor zijn deelnemers communicatieportaal.
Wij verwachten dat deze heren wel een verzoek zullen indienen voor meer sub-portalen. We hebben nog ruimte dus waarom niet......


GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND BINNEN 8 UUR WEER ONLINE NA CRASH

Door een softwarefout in de gloednieuwe servercomputer is de GSN Teamspeak server 8 uur uit de lucht geweest. De gevolgen waren ernstig, de aangerichte schade was groot. Het GSN team presteerde het om een compleet nieuwe opstart te maken binnen 8 uur. Daarvoor is gebruik gemaakt van een noodvoorziening die zonder problemen goed functioneerde.


HAMRADIO PORTAAL OOK HERSTELD VAN STORING

Dankzij de uitstekende samenwerking binnen het GSN team is de schade aan het Hamradio portaal ook volledig hersteld. In het portaal kan je weer linken naar ca. 275 SDR ham stations. Ook de websdr is weer te linken. De links naar amateur satellieten laten nog even op zich wachten.
Als aanvulling is er een aandoenlijke youtube video te zien waarin een 9-jarige zendamateur en haar 11-jarige zusje mee doen aan een dx contest.

GSN BALLON PROJECT

Het zat ons vorige maand niet mee. De GSN TS-2 lancering moesten we op het laatste moment uitstellen. De te laat geleverde sondes waren niet op tijd klaar waren voor lancering. Een door bevriende amateurs ter beschikking gestelde keurig geconfigureerde sonde wilde op het laatste moment ook niet werken. Een probleem met het stroomvoorziening was de spelbreker. Vlak voor de lancering moest worden besloten om het experiment met lichte heliumfolieballonen niet door te laten gaan.
Tegenslag en pech hoort een beetje bij onze hobby. Je krijgt er wel een pestbui van.... maar wij geven nooit op! In het komend jaar staan 7 lanceringen
op de agenda, die door iedereen zijn te volgen. De lanceerdatums worden vermeld op onze website www.gatewayservernederland.net.

SCANNER PORTALEN BOMVOL MET SCANNER LINKS

Ter land ter zee en in de lucht. Het is allemaal te volgen in onze scanner portalen. In het maritieme scannerportaal zijn weer aanvullende links te vinden. Het portaal maritieme radio communicatie groeit langzaam uit tot een landelijk maritiem netwerk. Het is allemaal goed te volgen in het maritiem radio communicatie portaal.
In het communicatie portaal webcam binnenvaartschepen zijn een aantal schepen toegevoegd: zie info in de links.
In het portaal - Scanner landelijk- zijn de links naar p2000, webcams verkeer
Rijkswaterstaat en webcams provincie Gelderland volledig hersteld.
Scanner treinverkeer is een handige radar die de positie van treinen in Nederland laat zien.

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND EVENNEMENTEN IN DECEMBER

GSN neemt samenwerking serieus en heeft daarom besloten de evenementen in de feestmaand december aan te passen aan de evenementen van Romeo Foxtrot Dx club en cbjunkies.
Wij ondersteunen de activiteiten en sluiten aan bij de gezamenlijke activiteiten tijdens de feestdagen.

NIEUWE NAAM VOOR GATEWAY 4ALL GATEWAY CBJUNKIES GOOIT HET ROER VOLLEDIG OM

Het nieuwe team van gateway server 4all heeft besloten om in navolging van GSN te gaan functioneren als een open domein faciliteit. De faciliteiten in een open domein gaan de
deelnemers meer mogelijkheden bieden. De gateway is online onder de naam Gateway CBJUNKIES. De gateway CBJUNKIES werkt samen met RFDX en GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND in een landelijk gateway netwerk. De samenwerking wordt door alle partijen als positief ervaren.
CBjunkies Teamspeak server id> 5.255.85.204:9021