Skip to main content

Bulletin 04 - 13 oktober 2020

 

www.Gatewayservernederland.net TeamSpeak id 89.99.103.88 Zello adres GSN ZELLO
GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®
BULLETIN 4
13 oktober 2020

We zijn er druk mee, met het runnen van een gateway server.
Maar het resultaat mag er zijn: een flinke uitbreiding van links, scannercams en activiteiten van deelnemers in hun eigen communicatieportaal. En een geleidelijke toename van bezoekers, waar we natuurlijk ook heel blij van worden. We hebben dan ook aardig wat tijd besteed aan het wegwijs maken van de gasten op onze server en het uitleggen van de mogelijkheden.
Zo was er een deelnemer die vertelde dat hij 1 uur bezig is geweest om in de teamspeak server rond te snuffelen. We kregen een rode neus van het compliment dat alle links werkten. Hij kreeg snel door hoe de gatewayserver werkt.

Activteiten in het deelnemers communicatieportaal.

De meest fanatieke portaalgebruiker is Rob 19GSN102.
Hij is met leuke dingen bezig. Zo is het vaste prik aan het worden dat hij elke zondagochtend van 11.30 tot 12.00 uur een livestream van de ronde van Venray in rx relay zet. Deze 2 meter ronde is goed te beluisteren. Ook de Ham HF radio heeft de aandacht van Rob. Geen idee hoe hij het doet maar het lukt hem bijzonder goed om een DRS signaal naar zijn Ham-portaal te linken en deze dan in een livestream hoorbaar te maken.
“Mooi werk”, komt vast nog meer …..

Peter Appingedam is aan het bekijken hoe hij met een groep ballonamateurs zijn portaal nuttig kan gebruiken. Overigens zijn deze fanatieke ballonjagers actief in whatsapp onder de naam Radio Sonde Joagers.
Ben Woudenberg heeft laten weten links in zijn portaal te zetten die vooral gericht zijn op de 27mc hobby.
Patrick Hellevoetsluis doet het rustig aan met zijn portaal. Hij gebruikt het vooral als chatportaal. Mischien wel leuk als hij in zijn portaal ook eens wat laat zien van zijn fotografiehobby?

Scanner maritiem

De meeste activiteiten komt toch van de scanner hobbyisten. Zo zijn er flinke uitbreidingen in het maritiem scanningportaal.
De link gever -Heel Holland Kijkt- heeft te melden dat de maritieme camviews zijn uitgebreid tot 150 cams. Ook de cams van binnenvaartschepen hebben een uitbreiding.

Gehoord >>>KNMR zoekactie naar vermiste man.
8 oktober 2020
Woensdagmiddag jl. zijn verschillende hulpdiensten opgeroepen voor een zoekactie naar een vermiste man tussen Katwijk en Wassenaar. De fiets van de man werd bij strandafrit 55 aangetroffen. Er bestaat het vermoeden dat de man mogelijk te water is geraakt en daarom is de zee door verschillende eenheden afgezocht.
Tijdens de zoekactie werden verschillende hulpdiensten ingezet zoals KNRM station Noordwijk, KNRM station Katwijk, Katwijkse reddingsbrigade, NHV/ SAR helikopter, Kustwacht vliegtuig, Politie helikopter en verschillende voertuigen op en rond het strand. Ook werd een aantal speurhonden en drones bij de zoekactie ingezet. Woensdagavond werd de zoekactie gestaakt en was de vermiste man nog niet aangetroffen.
Donderdagochtend zetten de reddingboten van KNRM Noordwijk, KNRM Katwijk en KNRM Zandvoort hun zoekactie voort. Dit gebeurde op het strand en in zee tussen Zandvoort en Katwijk. Ook bij deze poging is de man niet aangetroffen.

Alarmmeldingen KNRM.

In het KNRM alarmportaal worden de alarmmeldingen weergegeven. Een handig kaartje laat zien waar aan de kust alarmmeldingen zijn.
Link p2000 kustwacht.
De link naar kustwachtstations zijn in het maritiem scannerportaal geïnstalleerd.
In deze link zijn de kustwachtstations te beluisteren.

Scanning luchtvaart

Hoezo Corona?
Het is scanneramateurs opgevallen dat in het luchtvaartscannerportaal, een toename van vliegbewegingen is waar te nemen. Ook in het luchtvaart radioverkeer is een toename.

Zello GSN gateway weinig actief.

Het is niet te ontkennen dat er weinig activiteit plaatsvindt in de GSN Zello gateway. De aanwezigen zijn echte luistervinken. We verbazen ons er over dat de Zello GSN gateway gebruikt wordt als monitor luisterportaal. Zello liefhebber laat je eens horen !!!
Het Zello adres is GSN ZELLO

Zelf een gateway opstarten.

Denk je dat je een gateway kunt runnen?
Dan moet je maar eens met ons contact opnemen..
Als je enige kennis hebt van computertechniek en ervaring met radio(CB)communicatie, is het mogelijk tegen lage kosten een gateway in jouw locatie op te starten. Een gateway krijgt pas waarde als het is aangesloten aan een gatewayserver netwerk. GSN Gatewayserver is zo'n netwerk. Het leuke daarvan is dat jouw gateway meegroeit in de ontwikkeling van het netwerk.
Ben je geen beter-weter ,einzelganger of eendagsvlieg?
Ben je goed in samenwerken, kan je zelfstandig werkgericht problemen oplossen?
En weet hoe je een doel kan bereiken?
Dan zeggen wij “kom erbij en start je gateway” !!!
Stuur ons een mailtje op email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op!

Zaterdag 24 oktober 2020 2e lancering GSN helliumballon GSN-TS-2

Als de weergoden en de ontwikkelingen rond corona ons goed gezind zijn, lanceren wij voor de 2e keer een GSN heliumballon. De call is GSN-TS-2.
De ballon is te volgen op de HABHUB kaart (directe link is te vinden in GSN TEAMSPEAK SERVER).
De sonde is ook te ontvangen op de frequentie 403.900. Mhz.
Bijzonder aan deze lancering is dat er gebruik wordt gemaakt van een superlichte folieballon. Onderzocht wordt of dit type ballon tot grote hoogte is te brengen en standhoudt in hogere luchtstromen. ”Succes uit het verleden is geen garantie voor het heden.” Dus het wordt weer spannend.
Lancering onder voorbehoud.


GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ®
KOM EEN LANGS LAAT JE HOREN.