Skip to main content

Bulletin 03 - 1 oktober 2020

 

 

GSN GATEWAY SERVER BULLETIN Nr. 3


Het blijft leuk en gezellig om een gezellige babbel te hebben op onze gatewayserver.
GSN is meer dan alleen maar een gatewayserver. Het is een open domein waar iedereen welkom is. Het barst van de activiteiten. Ongewild groeide het uit tot een internationale activiteit die door veel mensen was te volgen. Hiermee is bewezen dat GSN Gateway Server Nederland, Corona proof activiteiten met een klein team kan organiseren. Ook op de server is voor de radiocommunicatie amateur veel te beleven. Er gaat nog veel gebeuren op GSN gatewayserver.
Een reden om een bezoekje te brengen aan GSN Gateway Server Nederland.
Wij zijn te vinden op TeamSpeak id adres 89.99.103.88:9987
Op Zello zijn wij te vinden onder zoekterm GSN ZELLO.
LAAT JE HOREN!


Een eigen communicatieportaal voor GSN deelnemers.

Sinds kort heeft GSN Gateway Server Nederland voor deelnemers een eigen communicatieportaal beschikbaar.
Het communicatieportaal biedt de deelnemer ongekende mogelijkheden.
Zo kan de deelnemer in eigen beheer10 verschillende subkanalen in gebruik nemen:
Je kunt een eigen chatportaal met vrienden beheren of een presentatie doen over je eigen hobby beleving. Te denken valt aan een eigen luisterpost. Of je eigen radiostation draaien: het is allemaal mogelijk. Ongetwijfeld zijn er nog veel andere mogelijkheden waar wij niet eens aan gedacht hebben.
Om je eigen communicatieportaal -wat eigenlijk een miniserver is- toegewezen te krijgen, moet je een regelmatige deelnemer zijn van de GSN. Daarnaast geldt als regel dat je geen illegale handelingen verricht binnen je portaal, daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele procedures of kosten als gevolg van de inhoud c.q. het gebruik van je (sub)portalen.
Gasten kunnen de communicatieportalen vrijelijk bezoeken mits deze door de portaalhouders niet niet zijn afgesloten met een wachtwoord.

 

GSN helpt mobiele deelnemers aan verkeersinformatie van Rijkswaterstaat

In het scannerportaal is een handige link te vinden die de mobiele GSNer op een handige manier informeert over de situatie op de weg. Naast file berichten geeft het ook informatie over weg- werkzaamheden. Een handig overzichtelijk kaart brengt de actuele situatie over heel Nederland in beeld. Een ideaal hulpmiddel voor onderweg.
Zie: GSN Scannerportaal >SCANNING verkeers info RIJKSWATERSTAAT>

 

Ook Scouting Nederland heeft een eigen plekje

In een hoekje van de GSN server heeft Scouting Nederland een eigen plekje.
Het betreft een gesloten portaal dat alleen toegankelijk is voor scoutinggroepen.
Het binnen gaan is al een scouting activiteit op zich. Het password is alleen te “kraken” door kennis te hebben van typische scouting zaken. Tot nu toe is het password niet gekraakt.