Skip to main content

Bulletin 37- 15 mei 2024

 

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak: gsngateway.nl

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND

Bulletin 36 25 april 2024

 

25 MEI 2024 GSN MEETING VRIENDEN  GSN

Omdat de kaaskopmeeting helaas niet doorgaat, is besloten om op dezelfde dag, 25 mei 2024, toch een meeting te hebben, onder de naam MEETING VRIENDEN VAN DE GSN. Wij nodigen je hierbij uit om deel te nemen aan de meeting, die plaats zal vinden in ZUTPHEN.

De meeting is vooral gericht om elkaar in een ongedwongen gezellige sfeer te ontmoeten en bij te praten over onze hobby. We zorgen voor een hapje, drankje en een leuke barbecue.

Tijdens de meeting zullen er mogelijk ook activiteiten rond onze hobby plaatsvinden. Zo kunnen de deelnemers kennis maken met innovaties die GSN In de komende tijd wil gaan toepassen ( onder voorbehoud).

U bent welkom op zaterdag 25 Mei 2024 in de locatie ZUTPHEN. Aanvang 14:00 uur tot 19:00 uur. Deelname is gratis. Echter deelname kan alleen (onder andere in verband met de catering) na aanmelding via onze email.

Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam en het aantal personen. Na aanmelding krijg je en mail met het locatie adres van de meeting.

Meld je uiterlijk aan op of voor 20 mei a.s.

EEN GOEDE VRIEND IS NIET MEER ONDER ONS

Ons bereikte het bericht dat HERMAN BLOM, PA0CAB op 8 mei is overleden.

Herman was een bijzonder mens, die uitzonderlijk verdienstelijk is geweest voor het radio amateurisme.

Ik heb Herman een aantal keren ontmoet en werd overladen met dingetjes die ik wel zou kunnen gebruiken. Voor de GSN was Herman, samen met Ben, steun en toeverlaat met zijn adviezen over het lanceren van sondes. Wij hebben veel van Herman geleerd. Zijn enorme kennis van techniek is voor velen nuttig geweest.

Herman was een sociaal bewogen mens, een ruwe diamant, die mensen wist te activeren. Een man die de puntjes op de i wist te zetten recht door zee, een man naar mijn hart. In 2023 heeft Herman het Nederlandse record om een sonde aan een heliumballon op hoogte te brengen op zijn naam gezet, met een hoogte van 40517 meter.

Zowel voor het zendamateurisme als voor de sondelanceringen is het heen gaan van Herman een groot verlies. We zullen hem op alle fronten missen.

Rust in vrede goede vriend,

Namens maatschap en crew Gateways Server Nederland,

19GSN005 Cornelis

Op 13 Mei 2024 heeft HAAGLANDEN-ronde van radio-amateurs om 11.00 een speciale herdenkingsronde over Herman gehouden. Daaraan aansluitend is om 12:00 uur een memorial sonde gelanceerd, waarbij 55 amateurs door middel van het pingen van de sonde een laatste groet aan Herman brachten.

Links naar de stream van de herdenkingsronde en de lancering van de sonde PA0CAB-lastflight worden geplaatst in www.gsngateway.nl

De uitvaart vindt plaats op 16 mei om 12:15 te Delft.

UITNODIGING GSN MEETPOINT RONDE

Aanstaande vrijdag 17 mei 2024 is er weer een GSN MEETPOINT ronde. Rondeleider is deze week 19GSN117 Wim. De ronde begint om 20:00 uur.

De GSN MEETPOINT ronde is te bereiken via de gateways in de 11 meter band kanaal 2. Eveneens via de LPD gateway Liessel een LPD gateway Kerkrade.

Voor diegene die geen bereik hebben naar een gateway is de GSN MEETPOINT ronde bereikbaar via de GSN gateways server in TEAMSPEAK. Ons bookmark adres is gsngateway.nl

Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de gezellige GSN MEETPOINT ronde waarin het onderlinge contact de boventoon voert. Dé ronde waarin je leuke of interessante onderwerpen met elkaar kunt bespreken.

KOM ERBIJ……DOE MEE