Skip to main content

Bulletin 36 - 25 april 2024

 

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak: gsngateway.nl

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND

Bulletin 36 25 april 2024

 

Uitnodiging GSN MEETPOINT RONDE

Aanstaande vrijdag 26 april 2024 is er weer een GSN MEETPOINT ronde. Rondeleider is deze week 19GSN005 Cornelis. De ronde begint om 20:00 uur.

De GSN MEETPOINT ronde is te bereiken via de gateways in de 11 meter band kanaal 2. Eveneens via de LPD gateway Liessel een LPD gateway Kerkrade.

Voor diegene die geen bereik hebben naar een gateway is de GSN MEETPOINT ronde bereikbaar via de GSN gateways server in TEAMSPEAK. Ons bookmark adres is gsngateway.nl

Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de gezellige GSN MEETPOINT ronde waarin het onderlinge contact de boventoon voert. Dé ronde waarin je leuke of interessante onderwerpen met elkaar kunt bespreken.

KOM ERBIJ……DOE MEE

5e GSN RADIO MEMORIAL 4 MEI 2024

Ook dit jaar herdenkt GSN Gatewayserver Nederland de radio-operators (en/of geheim agenten) die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Rond 19:30 uur zal er enige tijd een vrijheid klok te horen zijn, waarna een oproep wordt gedaan aan alle communicatie amateurs om in stilte te herdenken. Vanuit alle 7 GSN disciplines zal een afgevaardigde een aantal namen van gesneuvelde radio operators afroepen en gedenken. Een zestal radio-operators (en/of geheim agenten) wordt met een korte biografie extra belicht. 1 minuut voor 20:00 uur zal de “last post” weerklinken.

DAARNA NEMEN WIJ ALLEN gelijktijdig met de nationale herdenking 2 minuten RADIO STILTE IN ACHT.

Daaropvolgend zal over de gateways en server een silentkey bericht in morse worden uitgezonden, gevolgd door het Wilhelmus.

De GSN RADIO MEMORIAL is te volgen via de 10 GSN gateways in de 11 meterband kanaal 2 en de twee GSN LPD gateways. Daarnaast is de GSN radio memorial uit te luisteren via onze gatewayserver in TEAMSPEAK ons bookmark adres is gsngateway.nl

5 MEI 2024 LANCERING GSN SONDE

Het is alweer de 15e lancering van een GSN sonde. De sonde zal worden gelanceerd aan een 200 grams helium ballon. Wij hebben vernomen dat vanuit Naaldwijk en Rijswijk ook een sonde de lucht in zal gaan. Een leuk gegeven dat er op 5 mei meerdere radio sondes te volgen zijn.

De GSN sonde zal tussen 13:00 en 14:00 worden gelanceerd. De GSN sonde zendt uit op de lpd frequentie 434.712.500 (70 cm band) ssb rtty 100 baudot en 4fsk, output 10 milliwatt.

WAAR IS FEESTJE?

Hier is het feestje……. Zaterdag 25 mei KAASKOP MEETING.

Ten huizen van 19GSN109 de Dirk in Soest komen een aantal GSN deelnemers bij elkaar. Onder het genot van een (kaas) hapje en een drankje ontmoeten wij jou ook graag op de meeting. Wij zullen het uiteraard hebben over onze ervaringen en belevingen als communicatie amateur. Maar de meeting is vooral een gezellig samenkomen. Naast de (kaas) hapjes is er, afhankelijk van het weer, ook de mogelijkheid om te BBQ-en (wel zelf het bbq-vlees meenemen).

Laat ons even weten dat je wilt komen via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij sturen dan omgaande het huisadres van gastheer Dirk.