Skip to main content

Bulletin 33 - 21 maart 2024

 

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak: gsngateway.nl

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND

Bulletin 33 21 maart 2024

 

OPSTART GSN MEETPOINTRONDE GESLAAGD.

 Na de kennismaking met de MEETPOINTRONDE, is de GSN MEETPOINTRONDE op 8 maart van start gegaan onder de bezielende leiding van 19GSN109, Dirk uit Soest. Op sublieme wijze dirigeerde Dirk 17 aanmelders naar onderlinge QSO’s. Conclusie is dan ook: het was  gezellig, het was leuk!

Een leuke aanvulling kwam van Wim. Hij linkte de ronde naar zijn internet radiostation HOLLANDSE HITGIGANT RADIO. Daar waren ook een aantal luisteraars aangemeld.

Vorige week was het de beurt aan 19GSN121, Samantha uit Hellevoetsluis. Met de zenuwen in het lijf startte zij als rondeleider de GSN MEETPOINTRONDE. Moeiteloos leidde zij de aanmelders naar onderlinge QSO’s met korte maar leuke onderwerpen.

Samantha kon na het beëindigen van de ronde complimenten in ontvangst nemen. (GSN comment: goed gedaan Dirk en Samantha.)

Aanstaande vrijdag 22 maart wordt de ronde voor de eerste keer geleid door 19GSN117, Wim uit Amersfoort. De MEETPOINTRONDE start om 20:00 uur.

Ook de GSN webcam is tijdens de MEETPOINTRONDE actief.

De directe link naar mirotalk GSN CAM: https://p2p.mirotalk.com/join/gsn

Wij verzoeken de camgebruikers de microfoon in mirotalk uit te schakelen…..

Wij ontmoeten je graag in de GSN meetpoint ronde. Kom erbij. Doe mee!!

MYSTERIE IN DE GSN GATEWAYSERVER

Volgens het woordenboek is een mysterie een onverklaarbaar of onbegrijpelijk fenomeen. We kunnen meedelen dat wij er een hebben. Wat gebeurt er?

Sinds enige tijd verschijnen vreemde tekens over de gateways en portalen. Deze tekens scrollen razend snel door de server. Dit fenomeen is door een aantal stations waargenomen. Allereerst werd er gedacht aan hackers. Onderzoek wees uit dat dit niet het geval was. De tekens verschijnen dagelijks op vaste tijden tussen 18:35 en 19:00 uur. Ons vermoeden dat het code berichten zijn, zijn inmiddels bevestigd. Het zijn vermoedelijk Azteken-tekens.

Azteken is een dode taal uit de Inca-cultuur. Het decoderen zou volgens deskundigen maanden in beslag kunnen nemen, als de tekens al te ontleden kunnen zijn.

Wij hebben het initiatief genomen om te pogen de tekens te decoderen. We zijn op de goede weg. Van enkele tekens denken wij de betekenis te kunnen herleiden. Met behulp van literatuur en Google hopen we nog een eind verder te komen.

Ons team heeft een te kleine bezetting om de code in korte tijd te decoderen. Wij doen hierbij een oproep aan de GSN deelnemers ons hiermee te helpen. Het gezegde vele handen maken licht werk kunnen we hier wel vertalen naar vele hersenen laten de code makkelijker kraken! 

Het decoderen van het fenomeen zal antwoord moeten kunnen geven op de vragen wie doet dit? waarom wordt dit gedaan? en hoe doen ze het???

Wees alert! Laat ons weten wat je ervaringen zijn met dit fenomeen en je decodeerpogingen. Mail je resultaten naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Op de toelichting van het gatewayportaal in teamspeak houden wij je op de hoogte van onze en jullie vorderingen. 

CROSSLINK NAAR DUNDEE CB BREAKERS/DELTA DELTA DX GATEWAY

Al enige tijd is er een crosslink naar de Dundee server via een Zello verbinding. In de komende week zal een directe teamspeak crosslink tot stand komen met de Dundee CB Breakers dx server. De Dundee Server wordt vanuit Schotland aangestuurd. De server werkt wereldwijd.

Inmiddels zijn er al verbindingen gemaakt met Schotland, Wales, Canada, USA en Zuid-Afrika. De crosslink is te vinden in het GSN Dundee CB Breakers Schotland portaal.