Skip to main content

Bulletin 32- 26 februari 2024

 

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak: gsngateway.nl

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND

Bulletin 32 26 februari 2024

GSN MEETPOINTRONDE KEERT TERUG OP HET GSN NETWERK

Door het beëindigen van een samenwerkingsverband heeft GSN de ruimte om de oude vertrouwde GSN MEETPOINTRONDE  terug te laten keren op het GSN netwerk.

Wij starten op vrijdag 1 maart 2024 om 20.00 uur a.s. met een presentatieronde, waarna vanaf 8 maart de ronde wekelijks gehouden zal worden.

De rondes zullen afwisselend door vier rondeleiders gehouden worden. In de presentatieronde stellen deze vier reguliere rondeleiders  zich voor. Daarna zal elk van hen een keer in de vier weken een ronde presenteren. Wij zijn ons er van bewust dat de deelnemers even moeten wennen aan de presentatie en formule van de GSN MEETPOINTRONDE. In de ronde staat de deelnemer centraal. Daarnaast spelen de gateways een belangrijke rol als verbindende factor tussen de deelnemers op deze gateways en de verbinding naar teamspeak, waardoor de deelnemers van de gateways en de teamspeak deelnemers gezamenlijk aan de ronde deel kunnen nemen.

Om iedereen gelijke contactmogelijkheden te bieden krijgt iedere inmelder per doorgang maximaal 1 minuut spreekrecht. De rondeleiders zullen het leuk vinden als er allerlei thema’s ter sprake komen, maar: politieke of religieuze uitingen worden niet op prijs gesteld. We houden het vooral gezellig met voor elk wat wils.

Wij nodigen je uit om vrijdag 1 maart 2024 om 20:00 uur aanwezig te zijn als inmelder in de eerste GSN MEETPOINTRONDE. Daarna zal de GSN MEETPOINTRONDE elke vrijdagavond vanaf 20:00 uur te horen zijn. Iedereen is van harte welkom.

Het GSN MEETPOINTRONDE team bestaat uit vier reguliere rondeleiders en een reserve rondeleider: 19GSN005 Cornelis

19GSN109 Dirk

19GSN117 Wim

19GSN121 Samantha                                                           

19GSN104 Tineke (reserve)

 

De GSN MEETPOINTRONDE is er voor en door de deelnemers.

WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST

Het is een bekend gegeven dat onze hobby aan het vergrijzen is. Toch is er bij GSN al enige tijd een groep junioren behoorlijk fanatiek bezig met de radio hobby. Dus ondanks de vergrijzing en de apparatuur van vader of opa toch verjonging!

Meiden en jongens in de leeftijd van 7 tot 12 jaar babbelen een heel eind weg via de gateways. Het leuke is dat wij deze jongeren als gelijkwaardige communicatie  amateurs beschouwen. En dat werpt zijn vruchten af. Winston is gestart met het volgen van een cursus voor het behalen van de novice zendamateur licentie. Hij kan er op rekenen dat wij hem daarbij zullen ondersteunen. De wet van Ohm is hem al uitgelegd!

HET BRUIST VAN ACTIVITEITEN IN HET GSN NETWERK

Ook dit jaar staan er weer heel wat activiteiten op de agenda. We houden je hiervan op de hoogte houden via de gateway server, onze website gsngateway.nl en de bulletins.

Zoals hierboven is vermeld, is er iedere vrijdagavond om 20:00 uur een GSN MEETPOINT RONDE.

Iedere dag zijn vanaf 16:35 uur 19GSN109 en 19GSN005 aanwezig om mobiele stations naar huis te begeleiden. Dirk geeft gevraagd en ongevraagd verkeersinformatie aan de mobiele stations. Ook niet mobiele stations zijn natuurlijk welkom  om aan het qso deel te nemen.

WAT EET JIJ VANDAAG?

Is ooit als een geintje begonnen. Maar sta er niet gek van te kijken als er een aardig receptje of kook advies wordt gegeven.

4 MEI RADIO MEMORIAL

De herdenking door GSN van de radio operators die hun leven gaven tijdens de tweede wereldoorlog is inmiddels een indrukwekkende traditie geworden. Wij staan tijdens de herdenking stil bij het feit hoe belangrijk deze helden waren in de strijd voor onze vrijheid. Daarom herdenken en gedenken wij deze helden met een speciale herdenkingsuitzending op 4 mei 2024 vanaf ca. 19.30 uur. Wij sluiten de radio herdenking af met 2 minuten totale radio stilte waarna een morse silent key wordt uitgezonden. De GSN herdenking wordt voorafgaand aan de nationale herdenking over alle beschikbare GSN gateways uitgezonden.

LANCERING 16E GSN RADIOSONDE

Ook dit jaar zijn er 4 GSN ballonlanceringen met radiosonde gepland.  Op bevrijdingsdag 5 mei zal de 16e GSN radiosonde aan een heliumballon de lucht in gaan.  De datum van de overige lanceringen is nog niet vastgesteld. Hierover word je tijdig geïnformeerd.

OM ALVAST TE NOTEREN

Zaterdag 18 mei 2024 ben je vanaf 14:00 uur welkom op de GSN KAASKOPPEN MEETING. Tijdens deze gezellige meeting kun je onder het genot van een hapje kaas op het plankje en een drankje kennis maken met de CREW van GSN. De meeting vindt plaats op het “landgoed” van 9GSN109 in Soest. Meer informatie volgt in volgende bulletin.