Skip to main content

Bulletin 30 - 1 december 2023

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak: gsngateway.nl
GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND®
BULLETIN 30
1 december2023

WOENSDAG 27  DECEMBER 2023  EINDEJAARS MEETING

Op woensdag 27 december 2023 sluiten we in samenwerking met de 27mc lpd Den Haag Server en de WAC-DX Club het jaar af.
Dit doen we met een extra WAC-DX Club koffieronde. De ronde zal door Ludo op zijn vertrouwde gezellige manier worden geleid. (Mocht Ludo onverhoopt afwezig zijn, zal het GSN meetpoint ronde team de ronde overnemen).

Robert van de 27 mc lpd Den Haag server geeft een terugblik in de geschiedenis van de radio. De presentatie zal de vele facetten van radio communicatie beschrijven.

De GSN crew is ook aanwezig en zal ingaan op de ervaringen met de radio communicatie hobby en het gateway-netwerk in het afgelopen jaar.

Ter afsluiting zal er een GSN sonde worden gelanceerd.  GSN wil aan de heliumballon een of meerdere zwarte ballonnen toe voegen. De ballon heeft als payload een kenmerk van dit jaar overleden radio communicatie amateurs, als laatste groet en “silence key”
Zijn in jouw omgeving dit jaar radio communicatie amateurs overleden? En wil je die ook opnemen in de ballonlancering? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij voegen de gegevens dan toe aan de silence key.

SSTV PORTAAL GEOPEND IN DE MAAND DECEMBER

Het begint een traditie te worden om elkaar in december via SSTV (slow scan tv)  een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Vorig jaar heeft bij de GSN DESK een wand vol gehangen met uitgeprint SSTV plaatjes.  Een reden te meer om het SSTV portaal weer te openen.Iedereen met sstv app  (b.v. msstv) kan de  sstv plaatjes ontvangen en verzenden. 

Meer info  https://hamsoft.ca/pages/mmsstv.php
Het SSTV portaal is geopend van 18 december2023  tot 6 januari 2024.
19GSN102 Rob(bie) zal ook dit jaar het SSTV portaal beheren.

BEZOEK HET LEUGENBANKJE PORTAAL

Al enige tijd is het leugenbankje portaal toegevoegd aan de GSN gateway server. Met een knipoog naar de leugenbankjes die in dorpen en steden te vinden zijn en waar, vooral mannen, samen komen en elkaar sterke verhalen vertellen.
Nu is er dus ook een digitaal-analoog leugenbankje actief op GSN. In dit portaal kun je anderen ontmoeten om een ongedwongen (mogelijk zelfs leugenachtig) praatje te maken.
Ook hier is gezelligheid en plezier het credo.

KOM EENS LANGS, DOE MEE, LAAT JE HOREN

Het leugenbankje wordt beheerd door 19GSN109 Dirk.

UITBREIDING CREW

Wij zijn blij dat we 19GSN119 Ferry als lid toe hebben kunnen voegen aan de technische crew.
Ferry zal zich vooral bezighouden  met innovatieve ontwikkelingen en toepassingen. Daarnaast beheert hij de gateway Voorne aan zee.

TIP

In de wintertijd is het zeker interessant om het portaal van Rijkswaterstaat te bezoeken. In het portaal is actuele informatie beschikbaar over de verkeerssituatie in geheel Nederland.
Rijkswaterstaat verzamelt verkeersgegevens en stelt die als open data beschikbaar. Informatie over geplande wegwerkzaamheden vindt u onder het kopje Wegwerkzaamheden. Als Rijkswaterstaat extreem veel hinder op de weg verwachten, waarschuwen ze weggebruikers voor zeer gevaarlijke rijomstandigheden.

Scroll in tamspeak naar het webcam portaal van Rijkswaterstaat:
LIVESTREAM SCANNER PORTAAL/SCANNERPORTALEN/SCANNER/LANDELIJK/Webcams verkeer Rijkswaterstaat. In de omschrijving kun je op de link naar de actuele verkeersinformatie (https://rwsverkeersinfo.nl) klikken.

EEN WEETJE

Wist je dat in het sdr portaal ongeveer 172 sdr linken staan!!