Skip to main content

Bulletin 27 - 12 juni 2023

https://www.gsngateway.nl TeamSpeak: gsngateway.nl Zello: GSN-ZELLO

GSN GATEWAY SERVER NEDERLAND ® BULLETIN 27

12 juni 2023

 

UITNODIGING RADIO COMMUNICATIE MEETING

BERGEN OP ZOOM 24 JUNI 2023

Dat het bruist van activiteiten bij GSN hoeven we niet meer uit te leggen. In samenwerking met 27 mc groep Bergen op Zoom organiseren wij op 24 juni 2023 een 27 mc radio communicatie meeting.

De meeting vindt plaats op/bij camping Op de Tuin, Vredenburg 3 4614 PH Bergen op Zoom.

Hieronder is een route naar de locatie opgenomen (via A4 Bergen op Zoom Noord), drie andere route aanduidingen vind je aan het eind van dit bulletin). Vanaf vlak voor de spoorwegovergang op de Bastionweg vind je routepijlen die je helpen bij het aankomen op de juiste bestemming.

Het doel is vooral gericht om gezellig met elkaar kennis te maken, de saamhorigheid te verstevigen en samen nieuwe ideeën op te doen. In een ongedwongen sfeer staan er aardig wat activiteiten op het programma, zoals hieronder vermeld.

PROGRAMMA

10:00 uur We gaan de lucht in.

Wie wakker is kan zich inmelden in TEAMSPEAK (Bookmark adres: gsngateway.nl). In Bergen op Zoom en omgeving is GSN GATEWAY BERGEN OP ZOOM op kanaal 2 in de 11 meter band in de lucht. De gateway is verbonden met het gateway server netwerk. De GSN TEAMSPEAK server is verbonden met 15 Nederlandse gateways in de 11 meter band. Ook is er een connectie met gatewayserver 27MC LPD DEN-HAAG en de WAC DX CLUB.

Kanaal 19 in de 11 meterband is zonodig standby om gasten van buiten af naar de evenementen locatie te loodsen.

11:00 uur MEETPOINT RONDE

We kunnen er niet omheen, op dit evenement hoort ook een ronde en dat gaan we doen ook. Meld je vanaf 11:00 uur in de GSN MEETPOINT RONDE. De bekende moderators gaan er voor zorgen dat je met andere communicatie amateurs in verbinding komt. Dat zou weleens een rondje Nederland kunnen worden….

12:00 uur onder voorbehoud RADIO QUIZ ‘DAAR VRAAG JE MIJ WAT!!!’

Het leek ons wel leuk om weer eens wat anders te doen. Een QUIZ over de gateways en 27 mc. Dat heeft nog niet plaats gevonden en daarom leek het ons leuk om daar dan eens mee te starten. Maarrrrr… als we met zijn allen gezellig aan het babbelen zijn, babbelen we verder en bewaren we de quiz gewoon voor een volgende keer!

Mochten we gaan quizzen:

Je hoeft niet veel te weten in deze quiz. Je moet wel weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt en wel binnen één minuut. Hoe makkelijk kan het zijn.

Werkwijze: Aan de kandidaten wordt een aantal vragen gesteld. De antwoorden mogen opgezocht worden als je het niet zo uit de mouw kunt schudden. Dat kan via google, wikipedia, een website, enzovoort. Je krijgt één minuut de tijd om het antwoord te vinden. Een goed antwoord levert 3 punten op. Een fout antwoord of een antwoord buiten de tijdslimiet levert 0 punten op.

Bij de meeste quizzen valt er wel wat te verdienen. “Typisch” GSN: in deze quiz is mee doen en het verwerven van eeuwige roem het doel.

Voor dit spelletje kun je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Quiz.

13:00 uur Lancering GSN/BOZ sonde

In samenwerking met 27mc BOZ lanceert GSN (alweer de twaalfde) sonde.

In een extra bulletin berichten wij daar meer over. Ook de radiofrequentie van de sonde wordt dan vrijgegeven. Vanaf het meetingterrein is GSN/BOZ mission control aanwezig. Regelmatig zal via de gateways een update van de vluchtgegevens worden gegeven.

14:30/15:00 uur HOLLANDSE HITGIGANT

De vrije radiozender Hollandse HitGigant zal vanaf half drie/drie uur ook korte reportages uitzenden op de beschikbare (legale) internet radio linken. De linken zijn te vinden in onze teamspeakserver. Natuurlijk zorgt Hollandse Hitgigant ook voor de gebruikelijke leuke muziek.

Doorlopend: DEMONSTRATIES MODERNE CB RADIO MOGELIJKHEDEN

De wereld is in verandering en de techniek biedt ongekende mogelijkheden. GSN staat niet stil en gaat zoveel mogelijk mee in deze ontwikkelingen. De doelstelling is heel eenvoudig ….

RADIO COMMUNICATIE VOOR IEDEREEN

Tijdens de radiocommunicatie meeting kun je kennis maken met toegepaste communicatietechnieken, die de radiocommunicatie nog leuker maken!

Ga er voor zitten en maak een qso op afstand via een van de beschikbare gateways.

Of doe IN DE OMGEVING van Bergen op zoom een ‘roepie’ op kanaal 2 in de cb band. De servers en gateways helpen je om op een simpele wijze een verbinding te maken op afstand. Hiervoor staat een demonstratie opstelling op de radio meeting locatie voor je klaar.

17.00/18.00 uur  Afsluiting

Rond 17.00/18.00 uur houden we er mee op en we hopen dat we dan terug kunnen zien op een mooie, gezellige en informatieve dag.

 KAR Markt op zondag 2 juli 2023

Op zondag 2 juli organiseert de Kempische Amateur Radiovereniging een buitenmarkt op het terrein van het Gilde in Bladel. Adres Leemskuilen 16, 5531 NL Bladel.

Gateways Server Nederland zal ook met een stand aanwezig zijn, waarin wij ons gatewaynetwerk demonstreren en presenteren. Daarnaast is er een demonstratie van de GSN sonde.

Wij zijn ook bezig om dispensatie te krijgen voor een eenmalige lancering van een sonde aan een heliumballon vanaf de evenementen locatie. Bij afwijzing wijken wij uit naar een vrije lanceerlocatie.

Hieronder een plattegrond en informatie over het programma van de KAR zelf:

 

https://pi4kar.com/KAR markt 2 juli 2023

De Kempische Amateur Radiovereniging organiseert dit jaar weer een buitenmarkt op het terrein van de Gilde in Bladel.

Op het terrein verkopen diverse standhouders radio gerelateerde artikelen zoals radio sets, antennes en veel electronica onderdelen. De entree bedraagt €6,-, kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang en parkeren is gratis. Het adres van de markt is Leemskuilen 16b, 5531 NL Bladel. De toegangsroute wordt bewegwijzerd en er staan verkeersregelaars die je begeleiden naar een parkeerplaats. De markt is geopend tussen 10:00 en 16:00 uur.

Voor elk wat wils, bekend en onbekend met radio.
Hans Peters, voorzitter van de Kempische Amateur Radiovereniging: “ Onze Radiomarkt is in de loop der jaren echt een traditie geworden. We zijn dan ook erg blij dat we de markt weer kunnen houden. Mensen uit het hele land komen er op af. Niet alleen om iets te kopen of ruilen, vooral ook om ervaringen uit te wisselen over de radiohobby en kennis te maken met onze gezellige vereniging en wat we doen en dat ook nog eens in een prachtige omgeving. Iedereen is dus van harte welkom; jong en oud, bekend of nog onbekend met radiotechnieken. We hebben de gezelligste markt van de Benelux!”.

Samenwerking GSN – KAR

Er is informeel gesproken over een soort van samenwerkingsverband. GSN ziet het plaatsen van een gateway bij de KAR wel zitten. Vanuit de KAR wordt gedacht aan een autonome faciliteit in het GSN netwerk. Het GSN maatschap juicht elk initiatief dat leidt tot een betere samenwerking tussen de twee communicatie werelden toe.

 

 

GSN DOET MEER GSN CONNECT GSN ACTIVEERT DOE MEE KOM ERBIJ